Latina - překlady z a do latiny

Latina

Latina je dnes již mrtvým indoevropským jazykem. Latina vznikla v okolí Říma přibližně v 7. století př. n. l. Postupem času se latina rozšířila na celé území dnešní Itálie a i do římských provincií. Na území těchto provincií se latina vyvinula do podoby dnešních románských jazyků (tj. francouzština, italština, španělština, portugalština, rumunština…). Latina však silně ovlivnila i jiné jazyky, například angličtinu.

Dnes je latina jazykem církve, a proto ji všechny instituce římskokatolické církve používají jako jednací jazyk. Dále je stále úřadním jazykem Vatikánu. V dnešní době se latina také hojně používá v odborné terminologii v oblastech jako je lékařství, biologie, právo, filosofie, teologie,…

 

Naše služby

  • Provádíme překlady všech druhů textů z latiny i do latiny. Z/do latiny překládádme i odborné texty.
  • Realizujeme soudní překlady (nazývané rovněž úřední překlady či soudně ověřené překlady) z latiny i do latiny. Tento typ překladů je určen pro oficiální použití, k předložení úřadům, soudům či policejním orgánům, v obchodním styku mezinárodně působících společností, ale i pro potřebu soukromých osob, a to jak v České republice, tak i zahraničí. Soudní překlad z latiny a do latiny lze vyhotovit ke všem typům dokumentů. Nejčastěji se jedná o univerzitní diplomy či jiné dokumenty. Překlady z latiny provádíme nejen do českého ale i ostatních jazyků - anglického, německého, ruského, francouzského, španělského, italského atd.

 

Termíny realizace

Výše uvedené služby poskytujeme ve standardních (3 pracovní dny) i expresních termínech (během téhož dne) v závislosti na aktuální vytíženosti. 

 

Máte další dotazy k překladům z/do latiny a našim službám?

V případě dalších dotazů k překladům z/do latiny a našim službám nás neváhejte kontaktovat. Jsme tu pro vás!