Katalánština - překlady z a do katalánštiny

Katalánština

Katalánsko je oblast nacházející se na severovýchodě Španělského království. Katalánsko disponuje značnou autonomii, a proto se například na první stupni základní školy v Katalánsku vyučuje pouze katalánsky, nikoliv španělsky.

Katalánština je románský jazyk, kterým se mluví v Katalánsku, na Baleárských ostrovech, ve Valencii, v části Aragonu ve Španělsku, v některých regionech Francie, na Sardinii, a je úředním jazykem v Andoře. Katalánština se vyvinula z vulgární latiny a odhady počtu mluvčích se pohybují od 7 do 11 miliónů.

Naše služby

  • Provádíme překlady všech druhů textů z katalánštiny i do katalánštiny. Odborné překlady zpracováváme v celé řadě oborů, za použití sofistikovaných jazykových a softwarových nástrojů, jež jsou předpokladem kvalitní a efektivní práce.
  • Realizujeme soudní překlady (nazývané rovněž úřední překlady či soudně ověřené překlady) z katalánštiny i do katalánštiny. Tento typ překladů je určen pro oficiální použití, k předložení úřadům, soudům či policejním orgánům, v obchodním styku mezinárodně působících společností, ale i pro potřebu soukromých osob, a to jak v České republice, tak i zahraničí. Soudní překlad z katalánštiny a do katalánštiny lze vyhotovit ke všem typům dokumentů.
  • Provádíme a zajišťujeme soudní tlumočení (nazývané rovněž úřední tlumočení, oficiální tlumočení, či  tlumočení s ověřením) v katalánštině, a to při nejrůznějších úředních, policejních či soudních úkonech (matriční záležitosti, soudní jednání, policejní vyšetřování, notářské úkony).
  • Zajišťujeme všechna příslušná ověření dokumentů (legalizaci) v souvislosti s překlady z/do katalánštiny (soudní ověřenínotářské ověřenísuperlegalizace či apostila / apostilla / apostille) tak, aby vaše dokumenty mohly být bez dalších průtahů akceptovány v zemi určení.

Termíny realizace

Výše uvedené služby poskytujeme ve standardních i expresních termínech.

Máte další dotazy ke katalánštině a našim službám?

V případě dalších dotazů ke katalánštině a našim službám nás neváhejte kontaktovat. Jsme tu pro vás!